İskenderun Polisi mutlaka yakalar!

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele(NSM)Şube Müdürlüğü ve Kom Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen 8 ayrı operasyon ve yol uygulamalarında 19 kişi gözaltına alındı.

İlçe genelinde hırsızlık şüphelilerin tespiti ve yakalanması kapsamındaki çalışmalara ek olarak uyuşturucu bağlantılı şahısların yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyon ve uygulamalar neticesinde Antakya’da işyerinden ve ikametten hırsızlığa karışan A. Ç. ve C. B,  Oto Hırsızlığı’ndan A. E. ile açıktan hırsızlık suçundan yakalanan F. Ö. isimli şahıslar, adli makamlara çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.

10 gözaltı

İskenderun NSM Grup Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada şüphe üzerine durdurulan araç içerisinde bulunan  R. G., U. D., S. D., F. G. isimli şahıslardan 1400 adet EXTACY uyuşturucu hap ele geçirildi. Farklı tarihlerde H.G ve B.D isimli şüphelilerden de 10 gram Metamfetamin maddesi, Ö.Ç, T.Ö ve A.Ü isimli şahıslardan 4,35 gram kubar esrar maddesi, A.S isimli şüpheli şahıstan da 0,92 gram Metamfetamin maddesi ele geçiren ekipler 10 kişiyi gözaltına alarak, tahkikat başlattı.

Dur ihtarına uymadı!

Ekipler ayrıca, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan ve Kullanan şahıslara yönelik şüphelendikleri ve dur ihtarına uymayan bir araçla yapılan kovalamaca sonucu araçta daralı 52,68 gr gelen Esrar Maddesi ele geçirdi. Şüpheli İ. H. R. isimli şahsa trafiği tehlikeye düşürmek ve tehlikeli araç kullanmak suçundan 1516 TL idari para cezası uygulanırken, şüpheli şahıs adli işlemler yapılmak üzere gözaltına alındı.

Dedektör Köpeği Arven de katıldı!

İskenderun NSM ekipleri ayrıca, C. Ö isimli şahsın Pınarbaşı Mahallesindeki ikametinde Dedektör Narkotik Köpeği ARVEN eşliğinde yapılan aramada 4 parça halinde Daralı 2966( Darasız 560 gr ) gr gelen Esrar Maddesi, 1 Adet Av Tüfeği ele geçirdi.

490 paket kaçak sigara

İskenderun KOM Grup Amirliği ekipleri de kaçakçılık suçları kapsamında yapmış olduğu çalışmada Sarıseki Mahallesi’nde yapılan kontrollerde durumlarından şüphe edilerek durdurulan araçtaki İ.H.A isimli şahıstan 210 paket , İ.A. isimli şahıstan ise 280 paket olmak üzere toplam 490 paket faturasız ve bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Şahıslar hakkında 5607 SKM suçundan işlem yapıldı.

Ekipler ayrıca, kaçakçılık suçları kapsamında yapmış olduğu çalışma neticesinde İskenderun Ağır Bakım Kavşağı’nda ışıklarda durdurulan araçta, N.C isimli şahısın yanında bulunan bez çuval içinde 350 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Bir cevap yazın