CHP 97 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İki büyük eserimden biri” dediği CHP’nin 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun Ata’nın huzuruna çelenk bırakmasının ardından, Emirgan Kafe’de verilen kahvaltıyla devam etti.

Törenlere, Başkan Mansuroğlu’nun yanısıra CHP Hatay Milletvekilleri Serkan Topal, Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Kurultay Delegeleri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ve partililer katıldı.

“Mücadelemiz 97. Yaşında”

Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, demokrasinin dev çınarı CHP’nin 97’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci eseri Cumhuriyet kadar önem verdiği, ikinci eseri olan CHP ve onun ödünsüz sağlıklı ve devrimci üyeleri, bağımsız, antiemperyalist  kararlı bir ruha sahiptir. Kurtuluş Savaşı ile yoğrulan direnişçi, devrimlerden ödün vermeyen bükülmez ve teslim alınamayan, başkalaştırılamayan sağa çekilemeyecek olan CHP ve CHP’liler içeriden ve dışarıdan yapılacak başkalaştırma ve dönüştürme sapkınlığını püskürtecek güçtedir. CHP Ailesi’nin bu niteliklere sahip başı dik, Altı Ok’a sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal’in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Aksini düşünenlerin kendilerinin CHP’liliklerini sorgulamaları gerekir. 97 yıldır vatandaşın boğazından geçen lokmayı küçültenlerle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. 97 yıldır ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyerek Atatürk’ün postalları altında dağılıp gidenlerle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. 97 yıldır kadınlarımızın peçesine dokunma diyerek, çocuklarımızı istismar edenlerle mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. 97 yıldır Kubilay Teğmeni katledip, ‘Şeriat isteriz’ diye bağıranlarla mücadele ediyoruz, ilelebet mücadele edeceğiz. 18 yıldır bu toplumun duygularını istismar ederek ‘Önce Harun, sonra Karun şimdide Firavun’ olanlarla mücadele ettik etmeye devam edeceğiz.  Gündemi değiştirmek için tekrar idam isteriz deyip yalan söyleyenlerle mücadele ettik etmeye devam edeceğiz. Velhasıl yüce Atatürk’ün sözünü taklit edip suni bir savaşı körükleyen Sayın Milli Savunma Bakanının dediği gibi diyoruz ki; İnin artık bu milletin sırtından, ne kadar uğraşırsanız uğraşın sonunuz belli, karşınızda Türkiye’nin yıkılmayan teslim alınamayan Cumhuriyet Halk Partisinin yılmayan Örgütleri var. Geldiğiniz gibi gideceksiniz. Bu duygularla Kuruluş Günümüzü kutluyorum” dedi.

“Kavgaları bitirip, el ele verme zamanı”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, CHP’nin kuruluş ve kurtuluşun partisi olduğunu belirterek, “CHP çok zor dönemlerde kurulmuş bir parti olarak her zaman savaşçı ruhunu korumuştur. Bugün ülkemiz de tıpkı partimiz gibi zor dönemlerden geçiyor.  Ama emin olun ki; o gün ki kadar zorluk bugün yok. Birlik olursak, Cumhuriyetimize, CHP’nin ilkelerine, M. Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına bağlı kalarak, çağdaş, laik bir hukuk devleti olmak için verdiğimiz mücadele ruhumuzu kaybetmezsek bugünkü zorlukları da kolaylıkla aşabiliriz. Cumhuriyetimize kastettikleri gibi doğamıza da, ulusumuzun milli değerlerine de kast etmek üzereler. Bize ve hayatımıza kast eden tüm davranışlara karşı durmak zorundayız. Kavgaları bitirip, egoları bırakıp, güzel bir Türkiye yaratmak için el ele verme zamanı. Cumhuriyetimizi ve bize bırakılan mirasımızı korumak için birlik olma zamanı. Bu duygularla Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk’ümüzü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.       

‘Geleceğimizde, geçmişimizde olduğu gibi Mustafa Kemaller var’

Cumhuriyet’in 100’ncü yılında sarayın mazbatasını alacaklarını ifade eden  CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, “Ülkemiz için, Kıbrıs’ın beş parmak dağlarında al kanlarıyla özgürlüğü yazan kahramanlar vardı. CHP’nin geçmişinde Kuva-i Milliye’yi yaşatanlar, gelecek nesillere aktaran kahramanlar vardı. CHP’nin geçmişinde Mustafa Kemaller vardı, kadınlar vardı, gençler vardı. Geleceğinde de yine Mustafa Kemaller ve Cumhuriyeti Demokrasiyle taçlandıracak güçlü örgütümüz var. Ben bir kez daha önümüzdeki 100. Yılda Türkiye’miz üzerindeki kara bulutları dağıtacak, bu güçlü örgütle sarayın mazbatasını alıp orayı gençlere teslim eden örgütümüzle birlikte Çankaya köşkünde 100. Yılda oturacağımızın müjdesini veriyorum. Vatanımıza ve mirasımıza sahip çıkacağız” dedi.

‘Yarınlara güzel günler bırakacağız’

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da, neferi olmaktan onur ve gurur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin, halkın partisinin 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, “Bugünü bizlere yaşatan herkese teşekkür ederiz. Bu ülke ve mirasımızı gençlerimiz ve örgütümüzle birlikte koruyacağız. Yarınlarımıza güzel günler bırakacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümü pastası alkışlar eşliğinde kesildi.

Bir cevap yazın