Medeniyetler Bahçesi, Guinness’e aday olacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı televizyon programlarında 2021 yılında Hatay’da gerçekleştirilecek olan EXPO hazırlıklarını anlattı. EXPO’yu 23 Nisan 2021’de açmayı planladıklarını belirten Başkan Savaş, 13 medeniyeti tasvir eden 1650 metrekarelik medeniyetler bahçesi mozaiği ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek şeklide çalışmalar gerçekleştirdiklerine değindi.

Hatay’ın sahip olduğu zenginliklerin tüm dünyayla paylaşılması hususunda kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Savaş, Antakya ve Arsuz bölgesinde toplam 309 dönüm arazi üzerinde yapılacak iki ayrı fuar alanından Antakya-Defne bölgesindeki alanın %70, Arsuz bölgesindeki alanın ise %75 oranında tamamlandığını açıkladı.

Medeniyetler Bahçesi temasıyla Hatay’ın birikimlerini dünya ile paylaşmak istediklerini anlatan Başkan Savaş, “23 Nisan 2021’deki açılışa hazırlanıyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın da bayramı başlayacak. 6 aylık süre içerisinde Hatay’daki bütün güzelliklerimizi dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirlerimizle paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hatay’ın ‘en’lerini dünyayla paylaşacağız. Dünyanın her köşesinden gelen misafirlerimiz Hatay’a hem kendi bitkilerini getirecekler hem de kendi bahçelerini oluşturarak kendi yemeklerini sergileyecekler. Medeniyetler bahçemizin bitki örtüsü ile 13 medeniyeti tasvir eden bir alan oluşturuyoruz hem de 13 medeniyeti tasvir eden 1650 metrekarelik mozaik yapıyoruz. Çalışmalarımızı Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek şeklide gerçekleştiriyoruz. Modelimiz oluştu şimdilerde yapım aşamasına geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın