Hatay Milletvekiline çirkin saldırı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay,  Kadıköy’de kimliği henüz tespit edilemeyen kişilerin saldırısına uğradı.  Yere düşürülerek tekmelenen Atay, bugün Numune Hastanesi’nden taburcu edilirken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, dün gece saat 01.30 sıralarında İstanbul Kadıköy’de meydana geldi. İddiaya göre beş kişilik bir grup, arkadaşlarıyla beraber bir mekandan çıkan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a saldırdı. Yere düşürdükleri Atay’ı tekmeleyenler bir süre sonra olay yerinden kaçtı. 

Kamera kayıtları incelenecek!

Atay’ın avukatı Onur Güneş ise olayın yaşandığı sokakta kamera çalışmasının yapılmasını ve baz istasyon kayıtlarının alınmasını talep etti. Güneş, saldırının planlı yapılmış olduğu üzerinde durduklarını ifade ederek, “Mekandan çıktık sonra 50 metre yürümesinin ardından bu saldırı gerçekleştiriliyor. Bizim tahminimiz şu; birden fazla kişinin bu kadar kısa bir mesafede Atay’ı görüp bir milletvekiline saldırmaya karar vermesi hayatın olağan akışına aykırı. Ya oraya girerken bir takip söz konusuydu ya da o içerideyken orada olduğu haber alınarak dışarıda beklenilmiş. İki ihtimalden biri. Bu da kamera kayıtlarından ve baz sinyallerinden ortaya çıkacak” dedi.

Hastanede ifadesi alınan Atay’ın saldırganlar hakkında şikayetçi olduğu belirtilirken, Atay’a yönelik saldırıya siyasetçiler ve sanatçılar tepki gösterdi.

Bir cevap yazın