30 Ağustos Zaferi korona gölgesinde kutlandı

Türk Milleti’nin milli mücadeleyi zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 98’inci yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi İskenderun’da da koronavirüs gölgesinde sade bir törenle kutlandı.

Türk ulusunun yeniden dirilişinin destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla törenler Anıt Alanı’na çelenk sunumunun ardından, şehitlik ziyareti ile son buldu.

Anıt Alanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nca çelenk sunulmasını müteakiben Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Türk bayrağı göndere çekildi.

Anıt Alanı’ndaki törenin ardından ilçe protokolü Şehitlik ziyareti gerçekleştirdi. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlermizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunulmasının ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci’nin eşliğinde şehitler için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından, Kaymakam İskender Yönden ve protokol üyeleri şehit mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı.

Bir cevap yazın