Üzüm diyarında hasat bereketi

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa Kaymakamı Kadir Yurdagül, Belediye Başkanı Mehmet Karataş, AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ve vatandaşların katılımıyla  Hassa’da üzüm hasadı gerçekleştirdi. Hatay’ın üzüm üretiminde Türkiye’de 9. sırada yer aldığını ifade eden Yayman, işçilerin arasında yaptığı konuşmada hasadın bereketli olmasını diledi.

Hassa üzümünün 2 bin yıl öncesinin Roma mozaiklerine dahi işlendiğini anlatan Yayman, “Bu sıcak altında ve korona salgınına rağmen alın teri dökerek üzüm hasadı yapan kardeşlerimi kutluyorum.. Emekleri için teşekkür ederiz. Her zaman çalışanın ve üreticinin yanındayız..  Bu yıl verim çok güzel. İnşallah çiftçimizin yüzü gülecek  Bu bölgede yapılan arkeolojik kazılarda 2 bin yıl öncesinin Roma mozaiklerinde Hassa üzüm motifi bulunuyor. Hassa üzümü tarih boyunca şifa ve lezzet kaynağı olmuştur.  Lezzeti, kokusu, rengi ve enfes tadıyla muhteşemdir. Herkes mutlaka tatmalıdır Şifa ve lezzet kaynağıdır” dedi.

Hatay’ın Üzüm üretiminin % 95’nin Hassa’da yetiştiğini, üzüm denince akla Hassa’nın geldiğini söyleyen Milletvekili Yayman, “Üzüm üretiminde bu yıl verim geçen yıllara göre çok yüksek. Hassa üzümünü daha çok tanıtıp marka haline getireceğiz. Hatay’da üzüm denildiği zaman akla Hassa gelir çünkü vilayet genelinde yetiştirilen üzümün neredeyse tamamı Hassa’dan üretilir.  İnşallah bu yıl fiyat da güzel olacak ve çiftçimizin yüzü gülecek.. Hassa’da yaklaşık 50 bin dekarlık alanda üzüm yetiştiriciliği yapılıyor. Bu yıl için dekar başına yaklaşık 2 bin ton rekolte bekliyoruz. Yıl sonu üzüm hasadı beklentimiz 100 bin ton civarında. Bu yıl yağışların iyi geçmesi ve havaların sıcak olmasından dolayı üzümlerimizdeki kalite geçen yıllara göre çok daha iyi. Ha ssa’nın havası, suyu ve mikro klimasından dolayı ürünler dünya çapında lezzetli üzüm yetişiyor” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın