Vali Rahmi Doğan’dan bir ilk daha!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hoşgörü kenti Hatay’ın tarihi, günlük yaşamı ve kültüründen kesitlerin bir mozaik halinde sunulacağı Şehir Müzesi’nin 1 numaralı hatıra biletini imzaladı.

66 yıl boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş binanın dönüştürüldüğü Hatay Şehir Müzesi’ne ilk ziyaretçi biletini satın alarak giriş yapan Vali Doğan’a Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve yetkililer eşlik etti. Arkeoloji Müzesinin ardından ikinci kez müze olarak açılan Hatay Şehir Müzesi, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın bugün ilk ziyaretçi olarak giriş yapmasıyla kapılarını ziyaretçilerine açarken, resmi açılışının ise ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Vali Doğan, kente gelenlerin Hatay Arkeoloji Müzesi, Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi, Tematik Tarım Müzesi ve St. Pierre Anıt Müzesi’nin yanı sıra Şehir Müzesi’ni de gezme imkanı bulacağını belirterek, “Şehir Müzemiz 6 sergi salonu halinde dizayn edildi. Hatay’ın günlük yaşantısını, üretimini, ticaretini, gastronomisini, tarihini anlatan bölümler var. İçerisindeki bir sergi salonuna da Hatay’ın ana vatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’in ve o dönem Mecliste yer alanların bal mumu heykelleri ve kullandığı eşyaların yer aldığı Hatay Devlet Müzesi bulunuyor. Burası Hatay Valiliği binası içerisinde yer alan bir bölümdü, sadece Valiliğe gelen vatandaşlarımız bunu görme imkânına kavuşuyordu. Biz bu çalışma ile Valilikteki bu alanı da müze içerisine almış olduk” dedi.

Bir cevap yazın