İskenderun’a ‘Özel’ altın kolye!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve DSİ 6.Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ile birlikte Feyezan Kanalı ve çevresinde yapılacak olan ıslah ve rekreasyon alanlarını inceleyerek, fikir alışverişinde bulundu. Feyezan kanalına uzanan ceplerde oturma alanları ve yürüyüş yolları ile İskenderunlular için yeni bir yaşam alanı oluşturacak olan dev proje, kentin altın kolyesi niteliğini taşıyacak.


Hatsu Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat ve mahalle muhtarları ile birlikte Aşkarbeyli’den başlayarak yelken kulübüne kadar olan bölgede incelemelerde bulunan Başkan Tosyalı, kurumlararası işbirliği ile yapılacak olan çalışmanın ardından projenin Türkiye’de örnek olacağını söyledi.

Feyezan Kanalı İle İskenderun’un çehresinin değişeceğini ifade eden DSİ Bölge Müdürü Balta, “Geçtiğimiz yıllarda Bölge Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Proje ile Hatay’ın İskenderun ilçesinde taşkın koruma maksadıyla, yaklaşık 5.000 m çift taraflı beton istinat duvarı ve taban beton kaplama, 87 adet beton şut, 2 adet köprü ve 4.600 m korkuluk imalatı yapılmıştı. Bugün de vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Feyezan Kanalı çevresinde rekreasyon alanı oluşturulması maksadıyla biraradayız. Oluşturulacak proje ekibinin çalışmaları sonrasında yapılacak çalışmalarla, İskenderun ilçe merkezinde vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri yeni yaşam alanları oluşturulması hedefleniyor” dedi.

HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, kanala bağlanan atık su borularını tek merkezden arıtma tesisine ulaştıracak bir projenin alt yapısının hazır olduğunu söyledi.

Kanalın ıslah çalışmalarının tamamlanması akabinde, İskenderun’un en güzel noktalarından biri olacağını belirten Milletvekili Özel de, “İskenderun’da güzel şeyler olacak. Şehrin kangren olmuş yarasına neşteri vurduk. Göreceksiniz; çok kısa bir sürede öyle önemli hizmetleri hayata geçireceğiz ki, halkımızın güvenine mazhar olacağız. Yeni başlıyoruz, durmayacağız. En güzel hizmetler İskenderun’a değer” dedi.

Bir cevap yazın