Madenli-Serinyol yolu bir başka bahara!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya ve Arsuz EXPO alanları arasında ulaşımı kolaylaştırmasının yanında, iki ilçe arasındaki mesafeyi de kısaltacak olan Madenli-Serinyol arasındaki yolu açmak için izin beklediklerini açıkladı.

Yaklaşık 33 kilometrelik yolun açılış tarihini 2021 yılı ilkbahar olarak planladıklarını anlatan Başkan Savaş, Madenli – Serinyol yolunun aynı zamanda Belen için de alternatif bir yol olacağını belirtirken, hava yoluna da ulaşımı kolaylaştıracağını ifade etti.

EXPO2021 öncesi yolu tamamlamak istediklerini ifade eden Başkan Savaş, “Serinyol- Madenli yolu ile ilgili 2 kurumdan izin bekliyoruz. İzinler geldiği an çalışmalarımıza başlayacağız ve İlkbahar bitmeden yolu açmak istiyoruz. Belen’e alternatif bir yol olsun istiyoruz. Çünkü Belen yolu özellikle yaz aylarında sabah ve akşam tıkanır derecede kalabalık oluyor. Serinyol- Madenli arası yaklaşık 32-33 kilometre olacak. İnsanlar yarım saat içerisinde çok rahat bir şekilde seyahat edebilecek” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın