EXPO Antakya için dönel katlı kavşak

Hatay Büyükşehir Belediyesi, “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla ev sahipliği yapacağı EXPO 2021 çalışmaları kapsamında Hatay’daki ilk dönel katlı kavşağı Antakya’ya kazandırıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında olan ancak yapımını gerçekleştirmek üzere Büyükşehir Belediyesine protokolle devredilen Antakya Çevreyolu üzeri Primemall AVM ile Adliye Sarayı arasındaki alanda ‘EXPO Antakya Alanı Dönel Katlı Kavşağı’nın inşa çalışmaları başladı.

Hatay’ın ilk dönel kavşağı olması açısından önem taşıyan EXPO Antakya Alanı bağlantı kavşağı 33 metrelik iki adet köprüden oluşacak.

Çalışmaları yerinde inceleyerek dönel katlı kavşak hakkında bilgiler alan Başkan Savaş, “Çok önemli bir projeye imza attık. Hatay’da olmayan, Antakya’nın iki yakasını bir araya getiren ve insanlarımızın Kaymakamlığa, Emniyet Müdürlüğü ve Adliyeye rahatça kullanabilecekleri çok güzel bir kavşak çalışması gerçekleştiriyoruz. İki köprüden oluşacak köprü toplamda 66 metre uzunluğunda olacak. İnsanlarımız hem yaya olarak hem de araçları ile çok rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilecekler. Bugün ilk kazığı çakıyoruz. 3 ay içerisinde çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Dönel kavşak Hatay’ımıza, Antakya ve Defnemize güzel bir şekilde hizmet edecektir. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın