Hassa’da yeni bir Hatay doğacak!

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’ın çılgın projesi olarak nitelenen ve bölgenin kaderini değiştirecek olan Amanos Tüneli hakkında gelinen süreçle ilgili bilgiler verdi. Proje fizibilite raporunun 16 Ekim 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulduğunu anımsatan Milletvekili Yayman, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile konuyu yeniden görüştüğünü ve bu dev yatırım için artık düğmeye basma zamanının geldiğini söyledi. Amanos Tüneli Projesi’nin bittiğini ve artık ilk kazmayı vurmayı beklediklerini ifade eden Milletvekili Yayman, verdikleri bir söz daha tutmak için verdiği çabalar ışığında Amanos Tüneli ile ilgili şu bilgileri verdi:

Tünelin ucunda ışık göründü!

Dörtyol ile Hassa ilçelerini birbirine bağlayan otoyol 31.3 km uzunluğundadır.. Bu proje sadece Hatay’ın değil bölgenin kaderini değiştirecek.. Ulaşım-Sanayi-Şehirleşme ve Ekonomik kalkınmayı içeren entegre bir hizmettir.  Yolun Projesi çok şükür bitti. Şimdi artık ilk kazmayı vurmayı bekliyoruz.. Hassa bölgesinde yeni bir Hatay doğacak.. Bu bölgenin Çin’i olacak yeni bir sanayi şehri inşaa edilecek..

Maliyeti 1 Milyar Dolar

Amanos Tüneli projesinin fizibilite raporu 16 Ekim 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunuldu. Proje kapsamında köprü, viyadük, tünel ve büyük kavşaklar yapılacak.

Buna göre;

✅ 19.326 km uzunluğunda 4 adet çift tüplü karayolu tüneli,

✅ 365 metre uzunluğunda 1 adet viyadük,

✅ 188 metre uzunluğunda 3 adet köprü,

✅ Yol boyunca 5 adet kavşak olacak.

✅ Amanos Tünelinin yaklaşık maliyetinin 1 Milyar Dolar olması öngörülüyor..

Bölgenin kaderi değişecek

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesini İskenderun Limanına 100 km yaklaştıracak olan Amanos Tüneli, Hassa Bölgesinde dev bir Organize Sanayi bölgesi oluşturacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile konuyu yeniden görüştüm ve bu dev yatırım için artık düğmeye basma zamanının geldiğini ifade ettim.  Eski Maliye Bakanı Naci Ağbal da bu projeye inandığını ve konuyu tekrar Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza ileteceğini söyledi.

Proje yap işlet devret formülü veya yatırım bütçesiyle yapılacak

Amanos Tüneli sayesinde, Kırıkhan ve Hassa’da bölgesinde bulunan 40 bin dönüm tarım dışı alan sanayiye kazandırılacak..

Bir cevap yazın