UNICEF’in gündeminde Suriyeli çocuklar var

Hatay Valisi Rahmi Doğan, BM Çocuk Fonu UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Doğan, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ile Suriyeli misafirler ve Suriyeli çocuklara sunulan barınma, eğitim, sağlık ve istihdam hizmetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Hatay’ın yüksek oranda mülteci nüfusuna ev sahipliği yaptığını söyleyen Vali Doğan, “Tarihimizde hiçbir göç dalgasında kapılarımızı kapatmadık. En son 2011’de başlayan büyük göç dalgasında olduğu gibi. Ülkelerini ve evlerini terk etmek zorunda kalan savaş mağduru insanların ilk sığındığı sınır illerden olan Hatay’ımız yüksek oranda mülteci nüfusuna ev sahipliği yapıyor.  Bu nedenle, Suriye krizinin çıktığı ilk günden buyana Ülkemiz Suriyeli mültecilerin insani koşularda yaşaması için desteğini sürdürmüştür” dedi.

UNICEF Temsilcisi Duamelle, uzayıp giden bu krizde en büyük bedeli ödeyenler çocuklar olduğundan her durum ve koşulda onların korunmasını öncelikleri arasına aldıklarını belirterek, Suriyeli misafirlere ve çocuklara sunulan hizmetlerden dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini iletti. Göstermiş olduğu ev sahipliği ile Türkiye’nin dünyaya örnek olduğunu ifade eden Duamelle, kabullerinden dolayı Vali Doğan’a teşekkür etti. 

Bir cevap yazın