Türk dünyasının UNESCO’su Hatay’da toplandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın daveti üzerine Hatay’a gelen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı(TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.

‘EXPO 2021 Hatay organizasyonu ile ilgili bilgilendirme’ projesi kapsamında temaslarda bulunmak amacıyla Hatay’a gelen heyet Başkan Lütfü Savaş ile bir araya geldikten sonra, Vali Doğan’la biraraya geldi.

Vali Doğan, TÜRKSOY Genel Sekreteri ve Büyükelçi Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyeti medeniyetler şehrinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Düsen Kaseinov ve Türkiye Cumhuriyetleri Ankara Büyükelçilikleri müsteşarlarına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Savaş, Hatay’ın kültür, tarih, doğa ve gastronomi alanlarında oldukça zengin olduğunu belirterek, bu zenginliklerin dünyaya tanıtılması bakımından EXPO’nun büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Türk dünyasının UNESCO’su olarak bilinen TÜRKSOY’un Genel Sekreteri Düsen Kasseinov’un heyetinde Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Shukhratjon M. Yıgıtalıev, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Aybek Akaev ve Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Ceyhun Halilov eşlik etti.

Bir cevap yazın