Yaz yağmuru kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin birçok bölgesi yaz yağmurlarının etkisi altında girecek. Yağışların Akdeniz ve Doğu Karadeniz’de ise kuvvetli olması tahmin edilirken, özellikle Osmaniye, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın batısında etkili olacak olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların bugün öğle saatlerinden sonra Osmaniye, Hatay kıyıları ile K. Maraş’ın batı kesimlerinde lokal olarak kuvvetli olabileceğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği duyuruldu.

Sıcaklıklarda yağış alan yerlerde 1-3 derecelik düşüşler beklendiği de belirtilirken, rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor. Yağışların etkisini Salı  gününden sonra yerini az bulutlu ve sıcak havaya bırakması bekleniyor.

Bir cevap yazın