Samandağ – Arsuz yolunda bisikletle devr-i alem!

İki ilçeyi birbirine bağlayan Dünyanın en uzun tek parça bisiklet yolu Samandağ – Arsuz Yolu hem Türkiye’nin hem de dünyanın dikkatini çekti.

Türkiye’nin Akdeniz kıyısı boyunca uzanan 26 kilometre uzunluğunda ve 2,3 metre genişliğinde olan muhteşem turizm yolunda insanlar deniz ve dağ arasında bisiklet sürmenin tadını çıkarırken, Yeşilay’ın bisiklet kiralama sistemi kurmak için Hatay Valiliği’ne 50 adet bisiklet bağışlayacağı öğrenildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, önümüzdeki günlerde burada hem ulusal hem uluslararası birtakım faaliyetler yapılacağı mesajı verirken, bisiklet yolunun bulunduğu güzergahta 5 mesire alanı planlandığını, bunun için de Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliği içinde olduklarını dile getirdi.
Vali Doğan, sosyal medya üzerinden, bölgede kullanılmak üzere bisiklet kiralama sisteminin kurulması için yoğun talep aldıklarını ve bunun için de çalışma yaptıklarını belirterek, “Yeşilay ile görüşüyoruz, Yeşilay, Valiliğe 50 bisiklet hibe etmeyi taahhüt etti. Onlarla birlikte orada bir sistem kurup vatandaşlarımız geldiğinde o alanı kullanabilsin diye bir alan oluşturacağız” dedi.

Samandağ-Arsuz yolunun Türkiye’nin en güzel turizm lokasyonlarından biri olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Buranın korunmasını sadece Valilikten, emniyetten, jandarmadan beklemek yerine bütün vatandaşlarımızın bu güzelliğe sahip çıkmasını talep ediyorum. Biz sadece yol yapmadık, burası doğa ve deniz turizmi anlamında çok önemli bir lokasyon” diyerek, vatandaşlara da mesaj gönderdi.

Bir cevap yazın