Liman şehrinin üniversitesi iş garantili!

Liman kenti İskenderun’da bölge adına önemli bir yükseköğrenim programı daha bu yıl İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bünyesinde açıldı. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesine bağlı olarak açılan Lojistik Yönetimi Bölümü bu yılki eğitim ve öğretim döneminde 40 öğrenciye kapılarını açarken, sektörde görev yapacak, yabancı dili iyi seviyede olan, donanımlı uzmanlar da burada yetiştirilecek.

İlk yıl 40 öğrenci ile faaliyete başlayacak olan, Lojistik Yönetimi Bölümüyle ilgili bilgiler veren Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Uğurlu, amaçlarının ülkenin ve özellikle İskenderun bölgesinin ulusal ve uluslararası lojistik faaliyetlerinin gereksinimlerine cevap verebilecek, yeterli bilgi birikimine sahip, iyi derecede yabancı dil bilen, donanımlı, yenilikçi ve sektördeki istihdam gereksinimini karşılayabilecek uzman elemanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

İskenderun Orta Ve Yakın Doğu’ya Açılan Kapı

Hassa OSB ve Amanos Tüneli gibi yatırımların tamamlanmasıyla Lojistik Yönetimi Bölümünün öneminin daha iyi anlaşılacağını ifade eden İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış da “Türkiye’nin ticaret açısından en önemli liman kentlerinden biri olmasıyla öne çıkan ‘İskenderun’ konum itibariyle Orta ve Yakın Doğu’nun denize açılan kapısı konumundadır. İskenderun hem birçok limana hem de birçok uluslararası lojistik alanında faaliyet gösteren firmalara sahip olmasıyla, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin ithalat ve ihracat kapısı işlevini görmektedir. Ayrıca Orta Doğu’nun transit ticareti için büyük önem taşımaktadır. İskenderun bölgesinde, Hassa OSB ve Amanos Tüneli gibi yatırımların tamamlanması ve diğer sektörlere entegre edilmesiyle, Lojistik Yönetimi Bölümünün öneminin önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inanıyor ve istihdama katkı sağlayacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Üniversite sanayi işbirliği sağlanıyor

Dünyadaki ve Türkiye’deki güncel gelişmelerin bu bölümün İskenderun’da açılmasını adeta gerekli kıldığını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise, “Değişen küresel şartlar, lojistiğin önemini ulusal ve uluslararası ölçekte olmak üzere daha da arttırmıştır. Lojistik Yönetimi Bölümü, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sektörle yakın temasta bulunacağından, istihdam olanaklarının da çok fazla olacağı kanaatindeyiz. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültemiz bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve Ekonomi Bölümü ile birlikte Lojistik Yönetimi Bölümü’nün de eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamış olmasının ve birlikte oluşturacakları sinerjinin İskenderun bölgesine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu süreç içerisinde gerek akademik kadronun oluşturulması, gerekse teknik imkânların planlanmasındaki emek ve katkılarından dolayı, Bölüm Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Uğurlu ile İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nazif Çalış’a teşekkür ediyor, açmış olduğumuz bu yeni bölümün başta üniversitemiz ve İskenderun’umuz olmak üzere Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın