EXPO alanları Hortikültür Serası ile renklenecek!

23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında Hatay’ın ev sahipliği yapacağı EXPO 2021’in Antakya ve Arsuz’daki iki fuar alanı inşaatının tamamlanma sürecinde geri sayım başladı.

‘Medeniyetler Bahçesi’ ana temasıyla Antakya ve Arsuz’da 300 dönümlük bir arazide gerçekleştirilecek ve 6 ay sürecek uluslararası organizasyonun inşaat çalışmalarının kasım ve aralık aylarında tamamlanması planlanıyor.

EXPO alanlarında, Medeniyetler Bahçesi’nin yanı sıra, Türkiye ve dünyadaki kentlerin hortikültürel zenginliklerini sergileyecekleri Ulusal ve Uluslararası Şehir Bahçeleri, Hatay başta olmak üzere çeşitli bölgelerin mutfak kültürlerinin tanıtılacağı Gastronomi Köyü de yer alacak.

Meyve ağaçları ve süs bitkileriyle zenginleşecek bir Hortikültür Serası’nın da yer alacağı EXPO alanları; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi, çocuklar için özel olarak tasarlanan oyun alanı ve 5 bin kişilik amfi tiyatro gibi daha pek çok alanla da zenginleşecek.

Hatay’ın kültürel zenginliğinin, eşsiz doğal güzelliklerinin ve dünya otoritelerince tescillenmiş mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtılma fırsatının yakalanacağı EXPO ile şehrin uluslararası bir turizm ve cazibe merkezi haline gelmesi öngörülüyor.

Bir cevap yazın