Rehabilite projesinde hasat zamanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adalet Bakanlığına bağlı Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü rehabilite projesi kapsamında yaklaşık bir yıl önce ektikleri 30 bin adet fidanın ilk hasadını yaptı.

Kentin verimli topraklarında gerçekleştirilen üretime katkı sunan Başkan Savaş, proje kapsamında ilk olarak yetişen sebzelerin ürünlerini topladı.

Yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine ekilen tamamen organik sebzelerin hasadını gerçekleştiren Başkan Savaş, organik sebzelerin sosyal marketler aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağını söyledi.

Hayata geçirilen projenin çok hayırlı olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Adalet Bakanlığına bağlı Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile belediyemiz Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yaklaşık bir yıldır çok güzel işler yapıyor. Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen proje kapsamında yaklaşık 20 dönümlük arazimizi hem kışlık hem de yazlık sebzelerin ekimi için ayırdık. Bundan önceki hasat mevsiminde 15 bin adet kışlık sebze ekip hasat ettikten sonra sosyal marketlerimizde hemşehrilerimizle paylaşmıştık. Bugün de 10 bin domates, 5 bin sivri, 2 bin dolmalık biber, yaklaşık 2 bin 500 tane patlıcan ve 10 bin tane lavanta ekimimiz oldu. Bunun dışında farklı sebzeler de ektik. Hasadı yapılan bu mahsulleri Kırıkhan, Hassa ve Kumlu’daki sosyal marketlerde ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizle paylaşacağız” dedi.

“Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Bu proje ile verimli arazilerin boş bırakılmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Bu güzel proje ile hem verimli arazilerimiz boş bırakmamış hem de mahkumiyet sonrası sivil hayata geçiş yapacak vatandaşlarımızın üretim yapma noktasında pratik kazanmalarına vesile oluyoruz. Bununla birlikte insanlarımızın cezaevlerine girmemeleri için gerekli desteği sağlamayı amaçlıyoruz. Bunu başarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu projede emeği geçen iki kurumda görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın