ADD Karaağaç’tan Ali Erbaş hakkında suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karaağaç Şube Başkanı Kemal İşkarak, Ayasofya’nın ibadete açılmasının ardından kılınan ilk Cuma namazındaki hutbesindeki sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek gerekçesiyle suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim eden İşkarak, “Ali Erbaş, şunu unutmasın ki; bugün Ayasofya’da cuma namazı kıldırmasını Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur” dedi.

Erbaş’ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı hakaret içeren Söylemlerinin Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurumsal kimliğine karşı da yapılmış hakaret olarak değerlendiren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karaağaç Şube Başkanı Kemal İşkarak, “Ayasofya Camii’nin açılışını Lozan Antlaşması’nın yıl dönümüne denk getirip Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder M. Kemal Atatürk’e gerek aşikâr, gerek üstü kapalı hakaret derecesine varan söylemleriyle ayrıştırmaya yönelik konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunduk. Erbaş, Ayasofya Camii’sinde cuma namazı öncesi verdiği hutbede “Allah’ın izni ve inayetiyle İstanbul’u fethe mazhar olan, aziz şehrin tek bir taşına bile zarar gelmesine izin vermeyen, cennetmekân Fatih Sultan Mehmed Han’a ve 1 Haziran 1453’te Ayasofya’da ilk Cuma namazını kıldıran ilim ve hikmet tabibi Akşemseddin Hazretlerine selam olsun” demiş ve devamında “Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” demek suretiyle İstanbul’u düşman işgalinden kurtaran Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Ali Erbaş, şunu unutmasın ki bugün Ayasofya’da cuma namazı kıldırmasını Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur. İstanbul’u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden Kurucu Liderimiz GAZİ Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamak ve anmadığı gibi lanet okumak nasıl bir zihniyettir? Lozan’ın yıldönümünde ALİ Erbaş’ın söylemleri, Liderimiz Atatürk’e, çağdaş kazanımlara, laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okunmaktadır. Türkiye Cumhuriyet’nin memuru olan şüpheli açıkça Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı hareket etmektedir. Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapması hem Anayasaya hem de Diyanet İşleri Kuruluş Kanunu’na aykırıdır” dedi.

Bir cevap yazın