Balıkçılar kendi başının çaresine baktı!

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç, balıkçı barınağı ile sahil güvenliğin arasında bulunan boş alana balıkçı esnafı ve özel tekne sahiplerinin faydalanacağı ufak bir tersane yapımı için kolları sıvadı.

Körfezdeki rıhtımların tekne yükünü kaldıramadığını ifade eden Dalgıç, hem mini bir tersane yapmak, hem de hem de barınaktaki görüntü kirliğini ortadan kaldırmak için çaba verdiklerini söyledi.

Tersaneyi kendi imkanlarıyla yaptıklarını anlatan İskenderun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yücel Dalgıç “İskenderun balıkçı barınağı şehrimizin göz bebeği. Buranın iyileştirilmesi için uğraş veriyoruz. Rıhtımlar ağır tonajlı ve hafif tonajlı teknelerle dolu. Bunca ağırlığı taşıyamaz hale gelen rıhtımlarımız tehlike arz etmeye başladı. İşin kötü tarafı; barınağımızın her yönü görüntü kirliliği yaratmakta. Baktık ki olacağı yok kendi imkânlarımızla kendi çapımızda mini bir tersane yapmaya karar verdik. Elektriğimiz yoktu, onu bağlattık. Suyumuzu çoğu teknelere kadar getirttik. Biz mücadele ettikçe çehresi güzelleşen bir barınağı İskenderun Halkına sunmanın gururunu yaşayacağız. Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen Başta Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a, İskenderun Kaymakamımız İskender Yönden’e, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ergün Çolakoğlu’na, İskenderun Tarım ve Orman Müdürü Osman Hatlar’a, İskenderun Milli Emlak Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkürler ederim” dedi.

Tersanenin teknik sorumlusu İskenderun Balıkçı Barınağı Genel Koordinatörü Mustafa Birol Karakaya ise, “Balıkçı barınağımızı yenilemek uğruna çok uğraş veriyoruz. Yerel yönetimlere iş makinesi için yaptığımız her başvuru boşta kaldı. Bizler çaresiz kaldık ve kendi imkânlarımızla barınağımızı başkanımız Yücel Dalgıç’ın bilgisi doğrultusunda güzelleştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın