Bu formada Hatay’ın her rengi var!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Hatayspor’un Süper Lig yolculuğunu değerlendirirken, takımın gelecek planlaması ve hedefleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Hatayspor’un şampiyonluk kupası ile buluşacağı gün Hatay’ın tüm siyasi dinamikleri ile birlikte olmak istediklerini söyleyen Başkan Savaş, Hatayspor formasının 13 medeniyeti, müthiş bir tarihi, EXPO’yu, gastronomi kenti gibi önemli pek çok rengi taşıdığını ifade etti.

Başarının bir ekip işi olduğunun altını çizen Başkan Savaş, emeği geçen herkese teşekkür ederken, Hatayspor’a önemli katkılar sağlayan hemşehrilerine kupanın küçük prototipini ve Hatayspor formasını hediye etmek istediğini dile getirdi. Hatayspor’un herkesin sempati duyacağı bir takım olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, bordo-beyazlıları her zaman siyasetin dışında tutacağını yenilerken, yönetimin bu yıl seçim yapmayacağını ve başarıyı elde eden yöneticilerle yola devam edeceklerini vurguladı.

‘Başarıda herkesin payı var’

İstikrar ve takım ruhuyla şampiyon olduklarını ifade eden Başkan Savaş, “53 yıllık özlem inanç sayesinde mutlu sonla bitti. Hatay’ı bir çatı altında bütünleştirerek bu zaferi elde ettik. 1. Lig’deki mücadelemizde Süper Lig’i kıl payı kaçırdık. Bu sene de hiç karamsar olmadım. Şampiyon olacağımıza emindim. Teknik direktör değişikliği yaşasak da oturmuş yapılanmamızla başarıya ulaştık. Elde edilen başarıda emek veren herkesin payı var. Kültürel ve sportif alanlardaki adımlar herkesi bir çatı altında topluyor. Biz bu başarıyı elde ederken herkesin payının olduğunu söyledik. Tüm dinamiklerimizle bu başarı kazandık. Gelecek sene için de şimdiden kollarımızı sıvadık”  dedi.

‘Hatayspor’un yanında olmaya devam edeceğim’

Kalıcı başarı için bilimselliğin ve kurumsallaşmanın önemine vurgu yapan Savaş, “Geçmişte kulübümüze hizmet veren tüm başkan ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Herkes gücü ölçüsünde bu takıma katkı vermiştir. Ancak artık sporda başarı bilimsel veri ve kurumsal yapı ile elde ediliyor. Biz Hatayspor’da mali ve idari yapılamayı sağlıyoruz. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor” diyerek Hatayspor’un yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Gelecek hafta itibariyle mevcut kadrodaki futbolcularla görüşeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Gelecek sezonun yapılanmasına dün akşam başladık. Önümüzdeki hafta futbolcularımızla görüşüp onların fikrini ve planlarını dinleyeceğiz. Ondan sonraki süreçte hızlı bir şekilde transfer politikamıza yön vereceğiz. Altyapı sorumlumuz Fatih Kavlak ve Gökhan Zan’ın çalışmaları, teknik direktörümüzün istekleri ve kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda transferleri bitireceğiz. Hem gelecek vadeden hem de tecrübeli futbolcuları bir araya getireceğimiz bir kadro kuracağız. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Popüler olmak için yanlış transferler yapmayacağız. Ancak büyük takımlara diş geçirecek güçte bir takım kuracağız. Başarıya susamış ve kaliteli bir takımımız olacak” diyerek yeni hedeflere ulaşmak istediklerini belirtti.

Ajax modeli

Ajax’ın altyapı modelinin çok sade ve başarılı olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Altyapıda Ajax modelini benimseyeceğiz. Hem futbolcu üreten hem de dünya futboluna bu futbolcuları hediye eden bir kulüp olmak istiyoruz. Onun için gelirimizin önemli bir kısmını altyapıya ayıracağız” dedi.

Başkan Savaş, tesislerin yetersiz olduğunu ve şartlarının iyileştirilmesi için Hatay Valisi Rahmi Doğan ile görüştüklerini de belirtirken, Millet Bahçesi yapılana kadar eski stadı antreman sahası olarak kullanacaklarını ifade etti.

“Bizim formamız, standart bir forma değil”

Hatayspor’un başarısının EXPO 2021’in tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Savaş, “Bu büyük bir piardır. Bu piarı kullanacağız. Şu an formamızın arkasında EXPO 2021 yazıyor. Sponsor görüşmelerimiz var. Bizim formamız standart bir forma değil. Biz 13 medeniyeti, müthiş bir tarihi temsil ediyoruz. Önümüzdeki yıl EXPO’yu temsil edeceğiz. Dünyadaki en önemli tescilli gastronomi şehirlerinden bir tanesiyiz. Bu kadar önemli rengi ile değerli bir şehrin formasının da reklam fiyatının farklı olması lazım. Görüşmeler devam ediyor. Biraz daha kurumsallaşacağız. Belki tam kurumsallaşmadık ama Türkiye’deki birçok takımdan daha iyi durumdayız. Şirketleşirsek belediye olarak destek isteyemeyiz ve veremeyiz. Şirket olduğunuz zaman yalnızlaşıyorsunuz. Şirketleşmek işin kolayı, biz Hatayspor’un herkes tarafından sahiplendikçe büyüyeceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Barcelona ile oynamak istiyoruz’

Kupa töreni hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Pandemi kurallarına uygun bir şekilde cumartesi günü Antakya’da coşkuyla kutlamak istiyoruz. Pazar günü de futbolcularımıza Hassa’dan Samandağ’a kadar tur attırmak istiyoruz. Böyle olursa tüm Hatay’ın takımı olacaktır ve herkes Hatayspor’a sahip çıkacaktır. Sayın Valimiz ile konuşmadan bir şey söylemek istemiyorum çünkü toplumu tutamıyorsunuz. Pandemi sürecinde de bir sürü yasak var. Bir kutlama yapacaksak bu kurallara uyarak yapmak zorundayız. Belki de bir gün dünyanın en kaliteli futbolcularını Hatay’da seyredeceğiz. Belki bir gün Barcelona gelecek. Arkadaşlara da söyledim, Eylül ayında gerçekleşecek olan stat açılışında, Süper Lig’in ilk hazırlık maçını Barcelona ile oynamak istiyoruz. Ajax takımını davet edeceğiz. Ama bir gün Barcelona ile resmi bir maç yapmak istiyoruz. Daha iyisini istemek hakkımız” dedi.

“Sportif direktörlük sistemine geçiyoruz”

Hatayspor’un idari bölümüne yeni isimlerin katılıp katılmayacağı sorusuna yanıt veren Başkan Savaş, “Yeni isimler, profesyonel ekip gelecek. Fenerbahçe’de uygulanmaya başlanan bir sportif direktörlük olayı var. Sportif direktör makamı getiriyoruz. Bu makam hem profesyonel takımın üstünde olacak, hem de alt yapının direktörü olacak. Gökhan da kim gelirse gelsin teknik direktör yardımcılarından biri olacak. Aynı zamanda sportif direktörün de yardımcısı olarak alt yapı ile de ilgilenecek. Yani hesabı başkan ve futbol şubesi sorumlusu sportif direktörden alacak. Sportif direktör de hem profesyonel takım hem de alt yapının hocasına bakacak, onları yönlendirecek. Böyle bir sistem kuruyoruz. Yönetici arkadaşlarımızın hepsi iyi niyetli. Yapması gereken müdahaleleri takıma zarar vermemek içim yapmıyorlar. Bundan sonraki süreçte bu durumu profesyonelce halletmek istiyoruz” dedi.

“Şampiyonluk kupasını birlikte kaldıralım”

Hatayspor’un şampiyonluk kupası ile buluşacağı güne Hatay’ın tüm siyasi dinamiklerini davet eden Başkan Savaş, “Buradan tüm siyasi dinamikleri davet ediyorum. Ama Türkiye Futbol Federasyonunun da izin vermesi lazım. En azından Sayın milletvekillerimizin orada olması bizi mutlu eder. Hatay için bizim gibi ağlasınlar, sevinsinler, heyecanlansınlar ve alkışlasınlar. Hatayspor benim takımım değil, tüm Hataylıların takımı” dedi.

“Önemli olan geleceğe plan ve program yaparak bakmak”

Plan ve programlı olmanın önemine değinen Başkan Savaş, “Mesele günceli değerlendirmek değil önemli olan geleceğe plan ve program yaparak bakmak. Biz güvence veren insana yetki vereceğiz. Çok meşhur diye İstanbul’dan getirme şansımız yok. Hatay’ı bilen, Hatayspor’u bilen ve bizi taşıyabilecek insanlara yetki vereceğiz. Yönetimimizdeki arkadaşlarımız meşhur değil ama başarılı insanlar. Kişinin çok meşhur olması değil takıma katkı sağlaması gerekir. Biz hocamızı tanıyoruz ve inanıyoruz. Ben dahil kimse Hatayspor’un üstünde olamaz. Birimiz kibirli olursa Hatayspor tepetaklak olur” dedi.

‘Mehmet Hoca bizi en iyi bilenlerden’

Hatayspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Mehmet Hoca bizi en iyi bilen dürüst, dobra, futbolu bilen, yurtdışı tecrübesi olan bir kardeşimiz. Gökhan da daha tecrübesiz. Tecrübe kazanacak ve belki de ileride Hatayspor’da teknik direktör olacak. Gökhan’ı biz kaybetmek istemiyoruz. Gökhan çok temiz, samimi, ama daha olgunlaşması gereken aşamaları var. Biz onu seyircinin önüne yem olarak atamayız. Şimdi bizde yardımcı antrenörlük yapacak. Gökhan’a emek vereceğiz ve zirveye yavaş yavaş taşıyacağız” dedi.

LOCA fiyatlarını yüksek tutulacak

Yeni stadın son durumu hakkında sorulan soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Sayın Valimiz ile görüştüm. 20 Eylül’de teslim alınacakmış. Yarın stadı gezmek istiyorum. Müteahhitten zemini hızlandırmalarını isteyeceğiz. Doğu tarafında da loca yaptırma imkânımız olabilir. Onu araştırmaktayız. Eğer loca yapabileceksek bu sayı 40 civarı olacak. Öyle olursa daha locaları rahat satabiliriz çünkü şu anda insanlarımızın çok büyük bir kısmı loca istiyor. Loca fiyatlarını biraz yüksek tutarak Hatayspor’a destek olacağız. Başarı ortak bir başarıdır. Başarının ortak bir şekilde sürdürülmesinden yanayız. Hatayspor’a da Süper Lig’de başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Stadın kiralanmasını istediklerini belirten Başkan Savaş, Spor Bakanlığı ve gerekli görüşmelerin ardından durumun netleşeceğini açıkladı.

Bir cevap yazın