Arsuz’a kütüphane için düğmeye basıldı!

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Arsuz’a Halk Kütüphanesi kazandırmak için ilçede ön bir fizibilite çalışması yaptı. Beraberinde Genel Müdür Yardımcısı, İI Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör ile birlikte Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’yı makamında ziyaret eden Turşucu, daha sonra kütüphaneye dönüştürülebilecek binaları yerinde inceledi.

Kaymakam Sarı, Genel Müdür Turşucu’ya ilçe hakkında genel bilgiler verdikten sonra eksikliği fazlasıyla hissedilen İIçe Halk Kütüphanesinin yapılabileceği alternatif yerler ile ilgili olarak ön bilgi sundu.
Mevcut turizmin ofisi binasının ardından, Uluçınar Mahallesi Rhosus Antik Kent merkezinde bulunan eski Belediye Binasını gezen Turşucu ve beraberindeki heyet, binaların dokusunun ve insan hareketliliği olması dolayısıyla çok uygun olduğunu, Valilik, Kalkınma Ajansı, Kültür Bakanlığı ve İIçe Belediyesi işbirliği ile tadilatının gerçekleştirilmesi durumunda kütüphane olarak kullanılabileceğini değerlendirdi.

Son olarak da mevcut zabıta binasını yerinde incelenerek bir kısmının kullanılıp kullanılamayacağı şeklinde istişarede bulunan Genel Müdür Turşucu, Kaymakam Sarı’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini dile getirerek, ilçeyi çok beğendiklerini ve en kısa zamanda bir kütüphane kurulumu için çalışmalar başlatacaklarını ifade etti.

Bir cevap yazın