Denizci İSTE’ye ödül!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan, bu yıl ilk kez düzenlenen 1.inci Denizci Millet, Denizci Ülke Fikir/Proje yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası tarafından denizcilik alanında özgün ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle takdim edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanısıra İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve sektörün önde gelenlerinin katıldığı törende, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan ödülünü Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’dan aldı.

Denizciliğe önem veriyoruz”

Törende kısa bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız hepimizin ortak dileğidir. Unutmayalım ki, denize ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir. Bu vesileyle bu anlamlı yarışmada dereceye giren tüm adaylarımızı tebrik ediyorum” dedi.

İSTE’yi başarı ve gururla temsil ettik”

1.nci Denizci Millet, Denizci ülke fikir/proje yarışmasında dereceye giren İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan da,  İSTE olarak daha pek çok akademik başarıya imza atacaklarını belirterek, “Türk Denizciliği açısından son derece önem arz eden ve bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada Türkiye genelinde ikinci olarak İskenderun Teknik Üniversitesi’nin adını başarı ve gururla duyurmaktan çok mutluyuz. İnanıyorum ki ilerleyen süreçte İSTE olarak Türk Denizciliği açısından çok daha başarılı projelere hep birlikte imza atacağız. Akademik anlamda tüm çalışmalarımızda yanımızda olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sn. Türkay Dereli hocamıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Rektör Dereli’den Tebrik

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de 1. Denizci Millet, Denizci ülke fikir/proje yarışmasında Türkiye İkincisi olan, İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılarının devamını diledi.

Bir cevap yazın