En başarılı iller sıralamasında Hatay da var

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’de nüfuslarına göre oranlandığında koruyucu aile sistemindeki başarılı iller sıralamasında Hatay’ın da bulunduğunu açıkladı. Türkiye genelinde korunmaya muhtaç  7 bin 478 çocuğun koruyucu ailelik sisteminde bulunduğuna dikkat çeken bakanlık, çocuklara yüreklerini açıp onlara yuva olan koruyucu ailelerin sayısının da 6 bin 155’e ulaştığını duyurdu.

“Her çocuğun bir ailesi olmalı” düşüncesiyle koruyucu aileliğin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmaların meyvelerini verdiğini, Türkiye genelinde koruyucu aile sisteminin devreye alınmadığı il kalmadığını da vurgulayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruyucu aileliğin sadece Türkiye değil ülke sınırlarını da aşan bir iyilik hareketine dönüştüğünü, Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu ve büyük bölümü savaş mağduru 318 çocuğun da koruyucu aileler tarafından sahiplenildiğine dikkat çekti. Halihazırda Türkiye genelindeki 794 engelli çocuk da koruyucu aileler yanında bulunuyor. 

Nüfusa Oranla Koruyucu Ailede En Başarılı İller

Bakanlıktan yapılan açıklamada, illerin nüfuslarına göre oranlandığında koruyucu aile sistemindeki başarılarıyla Kayseri (260 koruyucu aile yanında 288 çocuk), Adana (171 koruyucu aile yanında 235 çocuk), Kahramanmaraş (134 koruyucu aile yanında 198 çocuk), Tekirdağ (116 koruyucu aile yanında 128 çocuk) Afyon (128 koruyucu aile yanında 155 çocuk) Hatay (168 koruyucu aile yanında 243 çocuk) ön plana çıktı.

En Çok Koruyucu Aile Üç Büyükşehirde

Türkiye’de en çok koruyucu aile sırasıyla İstanbul (657), Ankara (394) ve İzmir’de (368) bulunuyor. Koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı ise İstanbul’da 719, Ankara’da 448, İzmir’de ise 412’ye ulaştı.

Bir cevap yazın