İlçe Hıfzısıhha Kurulu, kararı geri çekti!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu, bakkal, manav, işyeri, market, büfe, lokanta ve paket servis yapan işyerlerinin çalışma saatlerinin pandemi süreci önceki haliyle devam etmesine karar verdi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçe esnafından alınan tedbir / kararların harfiyen uygulanması ve uygulama esnasında herhangi bir aksaklığa yada mağduriyete mahal verilmemesi amacıyla gereken titizlik ve hassasiyetin gösterilmesini önemle rica etti.

Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağını ifade eden Kaymakam Yönden, “Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, 18.04.2020 tarih ve 26 nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, ilçemizde faaliyet gösteren bakkal, manav v.b işyerleri ile büfe, lokanta ve paket servis yapan ve benzeri işyerlerinin çalışma saatleri 23.00 ile sonlandırılmıştı. Koronavirüs ile mücadelede kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda, İl İdaresi Kanunu’nun 11/C Maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri uyarınca, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, olağanüstü toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

  1. 18.04.2020 tarih ve 26 nolu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararının 2. Maddesinin yürürlükten kaldırılmasına,
  2. Bakkal, manav v.b. işyerleri,
  3. Market, büfe, lokanta ve paket servis yapan v.b. işyerlerinin çalışma saatlerinin pandemi süreci öncesindeki haliyle devam etmelerine…

 Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek, uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre, kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar oy birliğiyle verildi” dedi.

Bir cevap yazın