Hisar-O sınırda aktif!

T.C. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Hisar Hava Savunma Sistemleri’nden Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi(Hisar-O)’nin Suriye sınırına konuşlandırıldığını açıkladı.

Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi(HİSAR-O)’nun menzil dolayısıyla çok etkili olduğunu ifade eden Bakan Demir, bu sistemin hava savunmasına başka bir boyut kazandıracağını söyledi.

HİSAR-O Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (OİHSFS):

HİSAR-O, sabit birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması kapsamında; sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 25+ km menzile kadar etkisiz hale getirilmesi için geliştirilmiştir.

HİSAR-O, dağıtık mimarisi sayesinde esnek konuşlanma avantajına sahip olup; Atış Kontrol Merkezi, Füze Fırlatma Sistemi (FFS), Orta İrtifa Füzesi, Orta İrtifa Hava Savunma Radarı, Elektro-Optik Sistem, Erken İhbar Merkezleri Arayüzü Link-16 Sistemi ile Füze Taşıma ve Yükleme Sisteminden oluşmaktadır.

HİSAR-O; Dikey Atış Kabiliyeti ile 360° Etkinlik Alanı, Çift Darbeli Motor ile Maksimum Etkinlik, RF Veri Linki ile Ara Safha Güdüm ve Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlık Teknolojisi (Soğutmalı) yeteneklerine sahiptir.

Bir cevap yazın