Hatay, melekleriyle daha güçlü!

Herbalıfe Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi Hatay Büyükşehir Belediyespor, Senegal asıllı İspanyol profesyonel basketbolcu Astou Ndour ile transfer perdesini aralamasının ardından kadrosuna iki yeni sporcu daha dahil etti.

Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) tecrübesine sahip Alexis Prince ile Çankaya Üniversitesi’nden Derin Yaya ile birer yıllığına sözleşme imzalayan kulüp yönetimi, sporcuların takımının gücüne güç katacağını belirtti.

Kulübün basketbol şube sorumlusu Serhat Bayraktar, atılan imzaların Hatay adına hayırlı- uğurlu olmasını temenni ederken, “1,88 boyunda olan Alexis Prince kısa ve uzun forvet pozisyonlarında oynayabiliyor. Geçtiğimiz sezon yine Türkiye’de Adana Basketbol forması giyen oyuncu 25 sayı, 9,5 ribaunt, 6 asist ortalamaları tutturmuştu. 22 yaşında ve 1,74 metre boyundaki Derin Yaya ise oyun kurucu pozisyonunda. Geçen sezon Çankaya Üniversitesi’nde çok başarılı bir sezon geçirdi. 2 sezondur transfer etmek istiyorduk ama okul durumu olduğu için Ankara’dan ayrılamamıştı. Şimdi onu da ailemize kattık. Takımımıza önemli katkılar sağlayacağını inandığımız oyuncularımıza hoş geldin diyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın