Mevsimlerin dengesi şaştı!

İskenderun’da etkili olan ve etkisini giderek artıran gök gürültülü sağanak yağış şehrin birçok noktasında göl oluşturdu. Daha önceki yağışlarda da benzer manzaraların yaşandığı ilçede, zemin kat işyeri ve evleri su bastı, araçlar su birikintilerinin içinden zorla ilerleyebildi.

Haziran yağmurun bir anda bastırması birlikte işyerlerini su basan esnaflar kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalışırken, bazı esnaflar ve vatandaşlar da yaşadıkları çaresizliğe tepki gösterdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yağışların haftasonu devam edeceği belirtilirken, “Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği beklenmektedir. Beklenen yağışların Mersin’in kuzeydoğusu (Çamlıyayla ve Tarsus’un yüksek kesimleri), Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye il geneli ile Kahramanmaraş’ın batısında (Andırın) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²)olması, Hatay’ın parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması, Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin edilmektedir” ifadelere yer aldı.

İskenderun’daki bir saatlik yağışta m2’ye 25,6 kg. yağış düştüğü öğrenildi.

Bir cevap yazın