Başkan Savaş’tan önemli açıklamalar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son günlerde Hatay Stadyumu ile ilgili kamuoyunda yapılan isim polemiği hakkında önemli açıklamalar yaptı.  Stada ‘Hatay Stadyumu’ tabelası asıldığını anımsatan Başkan Savaş, kamuoyunda ise Atatürk adının silinerek, Recep Atakaş adına dönüştürüleceği şeklinde yanlış bir algı oluştuğuna dikkat çekti.

Binlerce insana ekmek kapısı sağlayan, eğitime, sosyal ve kültürel projelere, özellikle de spora yaptığı katkı ve mütevazi kişiliğiyle tanınan İşadamı Recep Atakaş’ın böyle bir talebinin olmadığının altını bir kez daha çizen Başkan Savaş, takıma desteği dolayısıyla Atakaş’ı onure etmek istediklerini söyledi.

Bazı oda ve kesimlerin takımı açıkça destekleme sözü vermelerine rağmen, sözlerinin arkasında durmadığını ifade eden Başkan Savaş, “Böyle işadamları çok kolay yetişmiyor. Bazı işadamları zengin olabilir, fabrikatör olabilir ama hayır işlemeyebilir. Recep Bey ise hangi konuda yanına gitseniz, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgili hiç kimseyi geri çevirmiş bir insan değildir. Bizi de geri çevirmedi, sözümüzü ikiletmedi bugüne kadar. Çok beyefendi bir insan. Ve ben biliyorum; geçmişte de Hatay’da birçok takıma ayrım yapmadan destek verdi. Ne sayın valilerimizi, ne de beni kırdı. Spora belki de şuanda en fazla destek veren iş insanıdır. Öyle bir insanı farklı şeylerle üzmek Hatay insanına yakışmaz” dedi.

Bölgede inşa edilecek kompleksin tamamına Atatürk Spor Kompleksi adının verilebileceğini vurgulayan Başkan Savaş, “Hatayspor, 53-54 yıl sonra kenetlenmiş hedefe doğru gidiyor. Hedefe giderken, ligin yeniden başlamasına bir – iki gün kala şehir içindeki bu kaos hem Sayın Valimizi, hem beni, hem de Recep Beyi çok üzdü. Zaman zaman Sayın Valimizle, Hatayspor ile ilgili istişareler gerçekleştiriyorum. Sağolsun Hatayspor’un başarısını istediği için bizlere hep destek oldu. Yeni stadın ismi zaten Hatay Stadyumu olarak konulmuştu. Stadın adı, ‘Hatay Recep Atakaş Stadı olabilir mi?’ gibisinden konuştuk. Hem Sayın Valimiz, hem de ben Recep Beyle konuştuk. Recep Bey, para konularında konuşurken bile yüzü kızaran bir insan. Takıma destek olmayı kabul etti. Kendisinin böyle bir isim sponsorluğu derdi yok zaten. Hatayspor’a destek veren insana jest olsun, Hatayspor’u biraz daha güçlendirelim ve sıkıntılarını biraz daha azaltalım diye biz bunu Sayın Valimizle konuştuk. Ama, biz bunu konuşurken stada dediğim gibi isim yazılmıştı zaten. Burada olaya yanlış bir çerçeveden bakılıyor. Ne biz yöneticilerin, ne Sayın Valimizin, ne futbolcuların, ne de Recep Beyin Atatürk’ün şahsiyetinden, fikirlerinden ve isminden bir rahatsızlığımız yok. O olmasaydı, Hatay olmazdı. Biz bunu bilenlerdeniz. Ama orada Atatürk’ün ismi yok, zaten yazılmamış. Hatay Stadyumu olarak adı geçiyor. Şöyle de düşündük; koskoca bir kampus oluyor orada. Stadyum var, kapalı spor salonu var, yüzme havuzu yapılacak. Bu üçünün adına Atatürk Spor Kompleksi dersiniz, daha büyük bir alana yazdırırsınız. Ama olay geldi, farklı yönlere çekildi. Bir Recep Atakaş kolay yetişmiyor.
Ancak olayın bu noktaya gelmesi Hatay’ın huzuru, mutluluğu için çabalayan hepimizi çok üzdü” şeklinde konuştu.

‘Atakaş’ı takımın başına getirmeyi düşünüyorduk’

Recep Atakaş’ı takımın başına getirmeyi düşündüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Biz Recep Bey’i takımın başına getirmeyi düşünüyorduk. Ancak bu yaşananlardan sonra şansımızı kaybettik. Hem Recep Bey’i yitirdik, hem de takımın geleceğine ket vurduk” diyerek yaşanan tartışmaların şehri ve takımı getirdiği olumsuz noktayı vurguladı

Bir cevap yazın