Deprem profesörlerinden Hataylılar’a duble uyarı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Merkezi Başkanı – Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ile Bilim Akademisi üyesi – Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür hafta sonu Bingöl’de yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından dikkatleri bir kez daha Hatay çevirdi. Depremin Doğu Anadolu fayı ile etkileşime girebileceğini belirten iki uzman deprem profesörü, daha önceki açıklamalarında olduğu gibi deprem beklenen iller arasında Hatay’ı gösterdi.

Hatay ile birlikte Maraş’a da dikkat çeken Şükrü Ersoy, “Son 6 ay içerisinde çok fazla sayıda deprem var. Yine büyük depremlerimiz olacak. Hatay’da, Maraş’ta, Doğu Anadolu’da kırılmaya aday, gerilimi yüksek, enerji transferinin olduğu bölgeler var. Bu, bizim bir gerçeğimiz” dedi.

Kuzey Anadolu ve Hatay’ı da kapsayan Doğu Anadolu fayı üzerinde 2 büyük deprem beklendiğini kaydeden Naci Görür ise, “Erzincan – Karlıova arasındaki fay hassas hale geldi. Beklenen depremi öne çekmiş olabilir. Doğu Anadolu fayı ile etkileşime girerek, Bingöl – Karlıova arasında deprem beklenen yeri de hassas hale getirmiş olabilir. Depremden her insan etkilenir. Biz insanımız bu felaketten zarar görmesin istiyoruz ” dedi.

Bir cevap yazın