Türk Jandarması 181 yaşında

İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Kıd. Yüzbaşı Ferit Gül ve beraberindeki kısım amirleri ile birlikte Jandarma Teşkilatı’nın 181. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’i ziyaret ederek, çiçek takdim etti. Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yönden, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması noktasında önemli bir misyonu üstlenen Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı.

Gurur ve coşkuyla kutlanan Jandarma Teşkilatı’nın 181. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam İskender Yönden, “Cumhuriyetimizin temel ve asil kurumlarından biri olan ve şanlı geçmişimizle aramızda köklü bir bağ oluşturan Jandarma Teşkilatımız (181) yıldır vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek üzere var gücüyle çalışmaktadır. Vatan savunması ve terörle mücadelede üstün gayret ve başarı gösteren Jandarma Teşkilatı; hizmet ve fedakârlıklarıyla halkımızın güven ve takdirine mazhar olmuştur. Ülkemizde can ve mal güvenliğinin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunması ile görevli güzide bir kurum olarak Jandarma Komutanlığı, sahip olduğu etkin ve nitelikli personelinin yanı sıra teknolojik donanımıyla ve Emniyet Teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile işbirliği ve koordinasyon sağlayarak muhterem halkımızın huzur ve güven içerisinde, yarınlarından emin bir şekilde yaşamasını sağlamak üzere görevini başarıyla yerine getirdiği aşikardır. Jandarma Teşkilatı’nın; Dün olduğu gibi bugün de, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması noktasında kendisine tevdi edilen ulvi görevleri, demokratik değer, insan hakları ve milli iradeyi esas alarak, üstün vazife ve hizmet anlayışıyla yerine getireceğine yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile, Jandarma Teşkilatı 181’inci kuruluş yıldönümünü içten dileklerimle kutlarken, bu özel ve anlamlı gün vesilesiyle de Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve tazimle yâd ediyor,şehadetin şahitleri kahraman gazilerimizi ise şükran ve saygıyla anıyor, halen görevi başında bulunan Jandarma Teşkilatı’nın kıymetli mensuplarına görevinde kolaylıklar ve başarılar diliyor, muhterem ailelerine de sağlık, huzur ve mutluluklar temenni ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın