Vali Doğan, adım adım takipte!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Mutfak Sanatları Merkezi olarak restore edilen Adalı Konağı ile Kültür-Sanat Merkezi olarak hizmet verecek Hatay eski Meclis Binası’ndaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Doğan, Fransız mandası döneminde Mimar Jacques De La Boucher tarafından tasarlanan, 2006 yılına kadar konut işlevini sürdürmüş, ardından valilik tarafından satın alınarak Hatay’a Mutfak Sanatları Merkezi olarak kazandırılan Adalı Konağı ileaynı dönemde Mimar Leon Benju tarafından sinema olarak tasarlanan,  Antakya’nın en işlek caddelerinin birleştiği Atatürk Meydanı’nda, Asi Nehri’nin kıyısında yer alan, “Hatay Devleti Meclisi” olarak da kullanılan Meclis Kültür-Sanat Merkezi restorasyon çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alarak, çalışmalarının gelecek yıl şubat ayında tamamlanmasının planlandığını duyurdu.

Restorasyon çalışmaları ile iki binanın da orijinal halinin en güzel şekilde ortaya çıkarılacağını ifade eden Vali Doğan, “Kültür merkezimizin içerisinde 450 kişinin kullanacağı bir konferans salonu ve tiyatro salonu var. İlaveten kütüphane olarak kullanabileceğimiz, gençlerimizin, vatandaşlarımız gelip orada vakit geçireceği alan var. Adalı konağını da Hatay’ın güzel, lezzetli yemeklerinin sunulacağı bir gastronomi evi ve mutfak akademisi şeklinde projelendirdik ve burası bittikten sonra da yandaki eski otelin yeriyle birleşecek, orası buranın bahçesi olacak. İnsanlar hafta sonları özellikle yöresel lezzetleri tadabilmek anlamanda gastronomi kendimiz Hatay’a geliyorlar. Bu lezzetleri sunarken açıkçası biz biraz zorlanıyoruz, çok yeterli mekânlarımız yoktu. Burasının tamamlanmış olmasıyla birlikte Hatay’ın çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Hafta sonu gelen misafirlerimiz buradan faydalanacaklar ve memnun olacaklar diye düşünüyorum. Böyle tarihi bir binada, bu atmosferde, Asi Nehri’nin kenarında, güzel bir ortamda mutlu vakitler geçirirler diye düşünüyorum. Ben tüm Hataylılara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın