Sahillerimizden yılda 1000 ton atık toplandığını biliyor musunuz?

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Deniz Yüzeyi Temizlik Teknesi ile deniz ve kıyı temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 5 Haziran’da iki adet yüzer tekne ile deniz yüzeyinde temizlik çalışmalarına başlayan HBB ekipleri, 30 Kasım’a kadar sürecek çalışmalar kapsamında deniz yüzeyindeki çöp ve atıkları tekneler üzerinde bulunan konveyör bantlar vasıtasıyla toplayarak, Atık Bertaraf Tesisine taşıyor.

 “Her yıl yaklaşık 1000 ton atık toplanıyor”

Ekiplerin Samandağ ve İskenderun Körfezi’nde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden HBB Çevre Koruma Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “Her yıl gerçekleştirilen deniz ve sahil temizlik çalışmalarına teknelerin dâhil olması ile temizlik kapasitesi arttı ve artıklar sahile ulaşmadan deniz yüzeyinden toplanıyor. Deniz ve sahillerde gerçekleşen çalışmalar sonucu her yıl yaklaşık 1000 ton atık toplanıyor. Bu sayede de deniz ve sahillerimiz gözle görülür bir şekilde temizlendi. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar Hatay’ın deniz turizmine katkıda bulunmasının yanı sıra deniz ve sahillerde bulunan canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri adına önem arz ediyor” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çevre hassasiyeti doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini bildiren Dolğun, dibe çöken plastik atıkların kimi deniz canlılarına zarar verdiğini ve nesillerinin tükenme tehlikesi yarattığını belirterek, vatandaşlardan temizlik çalışmalarına destek vermelerini istedi.

Bir cevap yazın