Mahmut Şirin, Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet etti

CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, geniş yüzölçümüne ve kış aylarında 90 bin, yaz aylarında 350 bin nüfusa sahip olan turizm ilçesi Arsuz’a hastane yapılması için Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet etti.

Trafik kazaları, boğulma ve kronik hastalıklar dahil acil müdahale gerektiren olaylar için en yakın hastanenin ilçeye 35 km. uzaklıkta olduğunu ifade eden Şirin, ilçe halkının yaşanan can kayıpları ile ilgili endişelerini dile getirdi.
‘Arsuz’a devlet hastanesi istiyoruz!’ diye haykıran halkın sesine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Şirin, “İlçemizde bir devlet hastanesi bulunmaması ihtiyaçtan çok bir zorunluluk haline gelmiştir. Meydana gelen olayların nezdinde bir devlet hastanesinin eksikliği tüm Arsuz halkı ve ziyaretçileri tarafından hissedilmektedir. Müdahalede bulunabilecek imkânlara sahip olan en yakın Devlet Hastanesi en az 35 km., bazı mahallelere 80 km. uzaklıkta bulunan İskenderun ilçesindedir. Bu sebepten ötürü yaşanılan trafik kazaları, boğulma ve kronik hastalıklar dahil ve öncesinde acil müdahale gerektiren olaylar ölümle sonuçlanmaktadır. Her yıl bu ve benzeri vakalarda vatandaşlarımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. İlçe halkının gelecek adına ciddi endişeleri bulunmaktadır. Bundan sonra da herhangi bir can kaybının yaşanmaması adına başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, yetkili mercileri ivedilikle sorumluluk almaya ve Arsuz’a bir Devlet Hastanesi yapılması konusunda harekete geçmeye davet ediyorum. Kazaların önüne geçilmez, erken müdahale can kurtarır” dedi.

Bir cevap yazın