Encümen seçiminde Cumhur İttifakı üstünlüğü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 aydır toplanamayan İskenderun Belediye Meclisi, normalleşme süreci ile birlikte Haziran ayı oturumunu tartışmaların gölgesinde gerçekleştirdi. 32 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda müdürlüklerin çalışma yönergelerinin yanısıra, komisyon üyeleri ve encümen üyelerinin de seçimi yapıldı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan belediye meclis üyeleri, maskeli olarak, sosyal mesafe düzenine ve kurallara uygun olarak yerlerine oturdu. Gündem dışı konuşmalarda söz alan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, pandemi sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, bu süreçte büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanları ve belediye personeline de ayrıca teşekkür etti.

CHP ve Ak Parti Meclis üyelerinin söz düellosuna dönüşen meclis toplantısında CHP Grubu, müdürlüklerin çalışma yönetmeliklerini ilgilendiren gündemin ilk 20 maddesinin tek maddede oylanmasının yanısıra, Fuat Tosyalı Gençlik Merkezi ile Sakarya Spor Sahası’nın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmesine karşı çıktı. Ancak CHP’nin itirazına rağmen Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla, gündem maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.

Encümen üyesi seçiminde de CHP’li meclis üyesinin yer almamasına tepki göstererek, seçimin yenilenmesini talep eden CHP Grubu’nun itirazları red edildi. CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu, “55 bin seçmenin oyunu almış bir siyasi bir iradenin belediye encümeninde bir temsilcisinin yer alıp, İskenderun’a hizmet etmesini isterdim” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Tepkiler karşısında Başkan Tosyalı encümen seçimin yeniden yapılmasını meclis oylamasına sundu. Yapılan oylamada, 18’e 10 oyla seçimin yeniden yapılmaması kararlaştırıldı.

Belediye Encümeninde 1 yıl süre ile görev yapacak 3 adet üye gizli oylama sonucu Emir Selim Yazar(MHP), Tayfun Boda(AKP), Halil Ayğan(AKP) olarak belirlendi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üye sayısı oy çokluğuyla 3 kişi olarak tespit edilirken, meclis üyeleri ise Osman Günay (AKP), Seçkin Yıldırımöz(MHP), Fatih Bereketoğlu(CHP) olarak belirlendi.

İmar Komisyonu üye sayısı da 3 kişi olarak tespit edilirken, Mehmet Ünüvar(MHP), Erdem Ünlüçetinkaya(AKP), İlhan Cengiz Gürpınar(CHP) olarak belirlendi.

Bir cevap yazın