Eski Kırıkhan yoluna yeni çehre!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, asfalt çalışmaları tamamlanan Kırıkhan merkez ile Topboğazı arasındaki eski Kırıkhan yolunu halkın kullanımına açtı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Başkan Savaş, büyükşehir belediyesinin imkânlarını Hatay’a adalet duygusuyla tüm ilçelere yaymak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, tamamlanan hizmetleri haftada 2 gün yapacakları açılışlarla hizmete sunacaklarını söyleyen Başkan Savaş, “Hatay’a geçirdiğimiz projelerde amacımız; Hatay’ı turizm ve ticaret merkezi yapmak, buradaki yüzde 51’e yaklaşan kırsal kesimin pastasını büyütmek. Eski Kırıkhan yolunun yanısıra, Kırıkhan’da bugüne kadar 14 sondaj, 5 bin 200 metre içme suyu şebekesi, 31 bin 200 metre sıfırdan kanalizasyon yapmışız. 143 km. sıcak asfalt, 55,5 km, sathi asfalt, 287 bin m2 parke, 32 menfez, tır garajı ve cami yaptık. Bu yıl için planladığımız 751 milyonluk altyapı yatırımın 42 milyonunu Kırıkhan’a yapacağız. Merkez bütün mahallelerinin içme suyu şebekelerini yenileyerek, ilçenin kanayan yarasına son vereceğiz. Korono salgını olmasıydı şimdiye kadar başlamış olacaktık” derken, kırsal kalkınma projelerinden de bahsetti.

Bir cevap yazın