‘Yeşil elmas’ üretiminde Hatay dördüncü!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, tropikal meyveler arasında “yeşil elmas” olarak nitelendirilen avokado üretiminde Hatay dördüncü sırada yeraldı.  Geçen yıl avokado üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 33 artarak 4 bin 209 tona yükselirken, üretimin tamamı Akdeniz Bölgesi’nde yapıldı. En fazla üretimi 3 bin 409 tonla Antalya gerçekleştirirken, bu ili 699 tonla Mersin, 78 tonla Muğla ve 23 tonla Hatay izledi.

Son 5 yılda Türkiye’de yaklaşık 14 bin ton avokado üretildi, yaklaşık 2 milyon 79 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Rusya, Romanya, Ukrayna ve Almanya başta olmak üzere 33 ülkeye avokado ihraç eden Türkiye, ihracat rakamını da son 5 yılda 41 kat artırdı.

Bir cevap yazın