‘Başarıyı İSTE’diler, başardılar!

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Türkay Dereli, 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları(İHA) Yarışması’nda ‘sabit kanat’ kategorisinde ilk 200 proje arasına girerek, geliştirme desteği almaya hak kazanan İSTEMİHAN İHA Takımı’nı tebrik etti.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ve 12’si yurt dışından olmak üzere toplam 336 takımın Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde başvurularının değerlendirildiği 5. TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışması’nda, akademik danışmanlığı İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu İHA Teknolojisi ve Operasyonları Bölümü Öğretim Görevlisi Yüksel Eraslan’ın yürüttüğü İSTEMİHAN İHA Takımı, TEKNOFEST’20 kapsamında düzenlenen yarışmada “sabit kanat” kategorisinde ilk 200 arasına girerek, geliştirme desteği almaya hak kazandı.

Sonucun kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Rektör Dereli, üniversiteden proje ve araştırma temelli projelerin çıkmasının bilimsel anlamda önemli bir mesafe katettiklerini gözler önüne serdiğini söyledi.  İSTEMİHAN İHA Takımı’nı tebrik ederek, başarılarının devamını dileyen Rektör Dereli, “İskenderun Meslek Yüksekokulumuz bünyesindeki ‘İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Oprerasyonları Bölümü 2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alacaktır. Teknolojiye odaklanarak, yalnızca anlatan değil, uygulayan ve uygulatan bir meslek yüksekokulu olarak öğrencilerimize sadece ‘Başarıyı İSTE’ diyoruz” dedi.

Bir cevap yazın