Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, tropikal meyveler arasında “yeşil elmas” olarak nitelendirilen avokado üretiminde Hatay dördüncü sırada yeraldı. Geçen yıl avokado üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 33 artarak 4 bin 209 tona yükselirken, üretimin tamamı Akdeniz Bölgesi’nde yapıldı. En fazla üretimi 3 bin 409 tonla Antalya gerçekleştirirken, bu ili 699 tonla Mersin, 78 tonla Muğla ve 23 tonla Hatay izledi.
Son 5 yılda Türkiye’de yaklaşık 14 bin ton avokado üretildi, yaklaşık 2 milyon 79 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Rusya, Romanya, Ukrayna ve Almanya başta olmak üzere 33 ülkeye avokado ihraç eden Türkiye, ihracat rakamını da son 5 yılda 41 kat artırdı.