İskenderun’da camiler cemaate kavuştu!

Coronavirüs salgını sonrası camilerde alınan önlemler kapsamında 16 Mart’tan bu yana ibadete ara verilen camiler, bugün cemaatine kavuştu. İskenderun’da da 74 gün sonra bugün camilerde toplu olarak cemaatle birlikte yeniden Cuma namazı kılındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” konulu genelge gereğince İskenderun’da belirlenen Cemaatle Cuma Namazı kılınacak 64 cami, mescid ve açık alanın namaz öncesi dezenfeksiyonu tamamlanarak ibadete hazır hale getirilirken, namaz sırasında da maske ve sosyal mesafe koşullarına uyulduğu gözlendi.

İskenderun Kaptan Paşa Camii de cemaatle kılınan Cuma Namazı’nda polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Cami avlusunu dolduran cemaate vaaz veren Kaptan Paşa Camii İmamı, İstanbul’un fethine de değinerek, “29 Mayıs 1453 muazzam bir şekilde İstanbul’u fetheden ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Salgın dolayısıyla kapalı olan camilerimizin kapıları bugün ibadete açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın coşkusunu birlikte yaşıyoruz” dedi.

Kaymakam Yönden, Sakarya pazar alanında namaz kıldı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, sosyal mesafe ile kılınan ilk Cuma Namazı’nı Sakarya Mahallesindeki Açık Pazar Alanı’ndaki cemaat ile birlikte kıldı. Alınan tedbir ve kurallara harfiyen riayet ederek, Cuma namazını cemaatle eda eden Kaymakam Yönden,vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet ve duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın