Lütfi Kaşıkçı, Taha Duymaz ile mutfağa girerse…

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay’a özgü tarifleriyle sosyal medya fenomeni olan 17 yaşındaki Taha Duymaz’ın mütevazi mutfağına misafir oldu.  

Kısıtlı imkanlara rağmen, tamamen kendi yeteneği olan mutfak becerisi ile adından söz ettirmeyi başaran ve sosyal medyada bir milyon takipçiye ulaşan Taha Duymaz ile mutfağa giren Kaşıkçı, üzerinde ‘Taha’nın Lezzetli Mutfağı’ yazan önlüğü ile Hatay‘a özgü mercimekli bulgurlu aş ve olmazsa olmaz künefeyi birlikte yaparak, hünerlerini sergiledi.

Yayladağı Güveççi Köyü’nde yaşayan ve kısıtlı malzemelerle paylaştığı yemek tarifleriyle dikkat çeken 17 yaşındaki Taha Duymaz küçücük mutfağına sığdırdığı kocaman dünyasını Milletvekili Kaşıkçı’ya anlatırken, video çekmeye nasıl başladığından ve hayallerinden de bahsetti.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle okula gidemediğini 4. sınıfta eğitimini bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Duymaz, “Hep aynı malzemelerle farklı yemekler yapmaya çalışıyorum. Yemek yapmak beni iyileştirmeye başladı. Resmen terapi ediyor. Kendimi ne zaman kötü hissetsem mutfağa giriyor, yemek yapıyorum. İçimde verdiğim psikolojik savaşın azaldığını hissediyorum yemek yaptıkça. Durumumuz iyi olmadığı için ‘Belki yeteneklerimi gösteririm, para kazanırım’ düşüncesiyle 2015 yılında YouTube kanalı açtım. Küçük bir telefon vardı, onunla çekiyordum. Telefon bozulunca kanalı silmek zorunda kaldım. Sonrasında yine açtım, yine telefon bozuldu. 2019’da açtığımda aynı sorunu yaşamadım. Sonra baktım Instagram’a daha çok bakılıyor. Oraya da videolar çekip koymaya başladım. Kısa sürede takipçim arttı. Güzel bir mutfağımız yok, malzeme eksiğim çok ama bunlar bana engel olamıyor. Mutfağımızla el yıkama yerimiz ayrı bir yerde. Çok küçük, hareket etmek bile çok kısıtlı. Pes etmedim. Kendi kendimi geliştirdim. Yemek konusunda kimseden yardım almadım. İlk günler bozuk fırınla süper yemekler yarattım. Bir tane bile mutfak aracım olmadan çok şey başardım ve çok mutluyum” dedi.

Duymaz, küçük mutfağına konuk olan Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile yemek yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Milletvekili Kaşıkçı da “Yetenekleri ile sosyal medyada bir milyon takipçiye ulaşan Taha kardeşime başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın