Hatay’da mavi bayraklı plaj yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden “Mavi Bayrak”ta Türkiye’nin bu yıl 486 ödüllü plaj sayısı ile dünya üçüncüsü olduğunu açıkladı.  İllere göre mavi bayrak sayısında 206 plaj ve 5 marina ile Antalya’nın başı çıktığı listede, Muğla 105 plaj, 8 marina ve 4 yat ile ikinci, İzmir ise 52 plaj ve 2 marina ile üçüncü sırada yer alırken, 17 ilin bulunduğu listede Hatay’ın yer almadığı gözlendi.

Van, denize kıyısı olmamasına rağmen Mavi Bayraklı plaja sahip olan tek il olarak kayda geçerken, Hatay; 15 ilçesinin 7’sinin denize kıyısı olması, Arsuz ve Samandağ gibi dikkat çeken turizm ilçeleri olmasına rağmen Akdeniz Bölgesi’nde mavi bayrak etiketi olmayan iki ilden biri olarak dikkat çekti.

Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta bulunan FEE’nin verdiği Mavi Bayrak ödüllerinin 2020 yılı değerlendirmeleri sonucunda, İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyanın en çok Mavi Bayraklı 3’üncü ülkesi Türkiye geçen yıl 463 olan ödüllü plaj sayısını 486’ya taşırken, bu yıl 22 marina ve 7 yat da Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı.

Mavi Bayraklı plaj sayıları Antalya’da 206’ya, Muğla’da 105’e, Aydın’da 35’e, İzmir’de 52’ye, Balıkesir’de 31’e, İstanbul’da 2’ye, Samsun’da da 13’e yükseldi. Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Ordu, Mersin ve Van’da ise geçen yılın rakamları korundu.

Bir cevap yazın