‘Korona’ denetimi tam gaz!

İskenderun Belediyesi’ne bağlı Zabıta Ekipleri, koronavirüs nedeniyle marketlerde hijyen ve gıda ürünlerinde yüksek fiyat denetiminin yanısıra, Suriyeliler’in yoğun olduğu Barbaros mahallesinde de seyyar satıcı denetimi gerçekleştirdi.

Özellikle kolonya, sabun gibi hijyen ürünleri ve uzun ömürlü gıdaların bulunduğu rafları gezen zabıta ekipleri, fiş ve fatura kontrolleri de yaparak, işletme sahiplerine fahiş fiyat artışı konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler, ayrıca vatandaşların kaldırımlarda yürümesine engel olan seyyar tezgahları kaldırırken, seyyar satıcılara yasal işlem uyguladı.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, haksız rekabetin önüne geçmek amacıyla fahiş fiyatlara ve seyyar satıcılara taviz vermeyeceklerini belirterek, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Halk sağlığı ve usulsüz fiyat artışlarını önlemek için denetimlerin devam edeceğini ifade eden Aksoy, vatandaşların konuyla ilgili şikayetlerini 444 1939 Çağrı Merkezi’ne yapabileceklerini anımsattı.

Bir cevap yazın