Özel çocukların eğitime katkı hedefine korona engeli!

Arsuz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ve giderek yoğun ilgi gören Organik Tarım Kursu’nun kursiyerleri ile Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin yetiştirdiği fideler corona virüsünün gölgesinde dağıtıldı.

Arsuz Kaymakamlığı tarafından, daha yeşil bir çevre oluşturmak amacıyla Malta ve Romanya ile ortak yürütülen Erasmus+ programı “Farm the City “ projesi kapsamında Karaağaç Özel Eğitim Okulu’ndaki serada yetiştirilen fidelerin, bahar şenliklerinde satışa sunulması ve elde edilecek gelirle okula çalışma atölyesi yapılması planlanmıştı. Ancak, şenliklerin pandemi dolayısıyla iptal edilmesi üzerine fideler öğretmenler ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlara dağıtıldı, atölye yapımı ise bir başka bahara ertelendi.

Organik Tarım Kursu Eğitmeni, Ziraat Mühendisi Leyla Sakaroğlu, ğrencilerin hayallerinin ertelenmesinden duyduğu üzüntüyü belirterek, “Kursiyerlerimiz ve özel öğrencilerimizle birlikte atalık yerli tohumlarımızı (domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, mısır, kabak, börülce, kavun , bamya) hazırladığımız viyollere ekmiştik. Özenle ve sevgiyle ektiğimiz tohumlarımız çok güzel fideler oldu. Bu fideleri Arsuz’da geleneksel olarak her yıl düzenlenen Bahar Şenlikleri’ndeki panayırda öğrencilerimiz kendilerine ayrılan standlarda satacaklardı. Elde edilen gelirle de okullarında çalışma atölyelerinin oluşturulmasına katkı sunacak, ekonomik durumu iyi olmayan arkadaşlarının ailelerine yardım edeceklerdi. Maalesef, korona virüsü nedeniyle herşey iptal oldu. Biz de yetiştirdiğimiz fideleri kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve tarlası olup da talep eden herkese dağıttık. Umarım verimli ve kaliteli ürünler elde ederler” dedi.

Bir cevap yazın