Hatay’da ‘VEFA’ böyledir!

Hatay Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastaların mağdur olmaması için büyük bir özveriyle çalışıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen 65 yaş ve üzeri sokağa çıkma yasağı dolaysıyla evden çıkamayan emeklilerin maaşlarını ayaklarına kadar getiren ekipler, ayrıca siparişlerini de hızlı bir şekilde ulaştırmak için yardıma koşuyor.

Hatay Valiliği,  “Vefa Sosyal Destek Grubu” ve “Vefa İletişim Merkezleri” tarafından il genelinde  bugüne kadar 5.510 vatandaşın çağrısına cevap vererek ihtiyaç ve taleplerini karşıladıklarını, 272 vatandaşın da maaş ödemesinin evinde yapıldığını duyurdu.

İhtiyaç sahibiyseniz lütfen arayın!

Vefa Grubu’nun ilk günden itibaren yoğun bir şekilde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğünü ve il genelinde çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilediği belirtilen Hatay Valiliği’nin açıklaması şöyle, “Tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan; 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan biriyseniz veya çevrenizde böyle biri varsa temel ihtiyaçlarını karşılayabilmemiz için 112’yi arayarak Vefa iletişim merkezimize lütfen bildirin. Tüm ilçelerimizden arayabilirsiniz. Sağlınız bizim için çok değerli. Hayat eve sığar. Evde kal Türkiye, evde kal Hatay”

Bir cevap yazın