Okulların tatil süresi uzatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katıldığı Koronavirüs önlemleri kapsamında toplanan Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi.

Bilim kurulu kararına göre, Koronavirüs’ü önleme ile ilgili alınan tedbirlere ve yayılmasına engel olmak amacıyla okullar 30 Nisan tarihine kadar ertelendi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Türkiye geneli tüm okulların 30 NİSAN 2020 tarihine kadar tatil edildiğini ve bu tarihe kadar eğitimlerin MEB’in hazırladığı uzaktan eğitim sistemi ile EBA TV’ler aracılığı ile devam edeceğini belirterek, “Bütün anneler-babalar müsterih olsun. Her türlü senaryoya hazırız. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığı bizler için çok önemli. Bizler Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini alarak bu kararları veriyor. Yine ortaklaşa bir kararla 30 Nisan’a kadar uzaktan eğitim devam edecek. Bilim Kurulu’nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım” dedi.

“Sınavların ertelenmesi bilimsel kararlara bağlı”

Selçuk, “LGS’ye ilişkin 3 senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel kararlara bağlı. Tedbirimiz hazır.” dedi.

Bir cevap yazın