Umrecilere 14 gün uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son bir hafta içinde Umre’den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından, gözler Umre görevini yapıp yurda dönen 21 bin kişiye çevrildi. Türkiye’de daha önce birbiri ile ilintili corana vakası tespit edilen kişi sayısı 5 olarak açıklanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptıkları açıklamalarda Umreden dönen vatandaşların 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerektiğini hatırlattı.

İşte o açıklamalar:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bugün Umreden son 5300 umrecimiz dönüyor. 15 Mart’a kadar 21 bin umreci dönmüş olacak. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu bir KUL HAKKIDIR. Lütfen uyalım.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Umreden yeni döndüyseniz 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi MAALESEF POZİTİF çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak, sıfır risk anlamına gelmez.”

Bakan Koca, geri dönen umrecilerin karantiya alındığını belirterek, ” “UMREDEN dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki ÖĞRENCİ YURTLARINDA KARANTİNA MANTIĞIYLA ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım!” dedi.

Bir cevap yazın