MÜSİAD Başkanlar Kurulu buruk toplandı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) 103. Genel İdare Kurulu ve Başkanlar Toplantısı’nı Hatay’da gerçekleştirdi. Antakya Ottoman Otel’de düzenlenen ve 2 gün devam eden toplantı İdlip’te meydana gelen hain saldırı dolayısıyla  “Şehitleri Anma ve Veda” başlığıyla düzenlendi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Candan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı ve Yurt içi Şube Başkanları, toplantı öncesi gerçekleştirdikleri bir dizi ziyaretin ardından İdlib’de yaşanan hain saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

MÜSİAD göreve hazır

Başkanlar, açıklama öncesi İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter ve İlçe Komutanları ile bir araya geldi. İdlib’deki gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunan Kaan, MÜSİAD olarak her türlü göreve hazır olduklarını belirtti. Türkiye’nin en büyük iş dünyası platformu olarak ülkenin verdiği mücadeleyi desteklemek için Cilvegözü Sınır Kapısı’na giden MÜSİAD Heyeti,  daha sonra yaralı askerleri Hatay Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu ve Hatay’daki şehit cenazelerine eşlik etti.

‘Mehmetçik, Dünyanın iyiliği için cephede’

33 şehit verdiğimiz İdlib saldırısı dolayısıyla Başkanlar Toplantısını derin bir üzüntüyle gerçekleştirdiklerini söyleyen Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihi boyunca hiçbir zaman başka bir devletin toprak bütünlüğünü bozacak işgal ya da ülke düzenini bozacak bir saldırının içinde yer almadığını belirterek, devletin yanı başımızdaki büyük bir tehdite karşı kendi ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla İdlib’de bulunduğunun altını çizdi. Kaan,  “Bizler gerek Soçi gerekse Astana süreçlerinde sorun artırıcı değil çözüm öneren taraf olarak var olduk ve bu süreçlerde devlet geleneğimizin birleştiricilik ve koruyuculuk ilkeleri ile hareket ettik. Suriye’deki savaş haline sadece diplomatik ve askeri bir kriz yönetimi olarak bakmadık. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak olaya insani hassasiyetler ile yaklaşan tek ülke olduk ve oradaki insanlık dramını çözmeye gayret ettik. Mehmetçiğimiz, daima mazlumun yanında, zalimin karşısındadır. Dünyanın iyiliği için cephede, insanlık adına siperdedir. Hakları ellerinden alınanların imdadına koşmak için seferdedir” dedi.

‘Türk Ordusu gerekeni yapacaktır’

MÜSİAD olarak her zaman devletin ve halkın yanında olduklarını söyleyen Kaan, “Türkiye’nin zorlu kış şartlarında evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin evlerine dönebilmesi ve güvenli koridor açılabilmesi için yaptığı ateşkes ve geri çekilme çağrılarına kulak tıkandı. Haklı gerekçelerle bulunduğumuz topraklarda uğradığımız saldırılar, hiçbir uluslararası hukuk ilkesine uymamakta, uluslararası anlaşmalara ters düşmektedir. Rejimin hukuksuz eylemleri ve Mehmetçiğe yönelik saldırılarına karşı, Şanlı Türk Ordusu’nun gerekeni yapacağından şüphemiz yoktur. Beraberliğimizi korumak ve her zaman yaptığımız gibi zor zamanda kenetlenmek bize ve kültürümüze yakışan bir hareket olacaktır. Devletimizin ve milletimizin maddi manevi huzuru ve menfaatleri gözetilerek alınacak her kararda ve gerek masada diplomatik yollarla gerekse sahada askeri önlemlerle atılacak adımlarda, MÜSİAD olarak tüm imkân ve gücümüzle devletimizin ve halkımızın yanında olduğumuzu kesin ve net bir şekilde beyan ederiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın