Kırıkhan’daki patlama Hatay’ı korkuttu!

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay’ın neredeyse tüm ilçelerinden duyulan Kırıkhan’daki patlama ile ilgili açıklama yaptı.

Kırıkhan ilçesi Çamsarı Köyü yakınlarından çıkan dumanların yükselmesiyle ilgili bölgede Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı, Jandarma Komutanı, AFAD ekipleri ile birlikte inceleme yapan Başkan Yavuz, sesin F-16 savaş uçaklarından çıkan sonik ses olduğunu, Kırıkhan ve Hatay’a saldırının söz konusu olmadığını ifade etti.

Bilgi kirliliğine karşı vatandaşları uyaran Başkan Ayhan Yavuz, “Değerli hemşerilerim yaklaşık bir saat önce ilçemizde duyulan patlama sesinden endişelenmeyelim. Kırıkhan’a ve Hatay’ın hiçbir bölgesine her hangi bir saldırı söz konusu değildir. Sosyal medyada Kırıkhan’a bağlı sınır mahallelerine Suriye tarafından roketli saldırı olduğuna dair paylaşımlar yapılmıştır. Bu bir bilgi kirliliğidir. Olayla ilgili Milli Savunma Bakanlığımızdan açıklama şu şekilde; “Hatay ‘da tüm ilçelerde duyulan şiddetli patlama sesi ile alakalı Milli savunma bakanlığı açıklamada bulundu..
Bir SİHA’mızı düşüren Hava Savunma Sistemi ile diğer iki Hava Savunma Sistemi imha edilmiş, uçaklarımıza taarruz eden Rejime ait iki adet SU-24 tipi uçak düşürülmüştür.”


Belediye Başkanı olarak bizler, İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD yetkililerimiz olarak olayın cereyan etmesinin ardından anında Kürtnasır mahallemize geldik. Çok şükür her hangi bir saldırı söz konusu değildir.
Lütfen bilgi kirliliğine itibar etmeyelim” dedi.

Bir cevap yazın