Bakan Akar, talimatları Hatay’dan verdi!

Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK Askeri Komutası ile birlikte 2’nci Ordu Taktik Komuta Yeri’ni de ziyaret etti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte komutanlardan Harekât Merkezi’ndeki harita üzerinde bölgedeki son duruma ilişkin detaylı brifing aldı.

Mutabakatlar kapsamında İdlib’de görev yapan personelle telsizle görüşerek, sahadaki son durum ile arazi ve hava şartlarına ilişkin bilgi alan Bakan Akar, çeşitli talimatlar verdi. Bakan Akar’ın talimatları üzerine bölgedeki birliklerin komutanları “Her zaman hazırız” dedi.

Bölgedeki Personel, Bakan Akar’a mutabakatlara aykırı olarak bölgede saldırılarını sürdüren rejim unsurlarının cami ve kiliseleri karargah olarak kullanmaya başladıklarına yönelik tespitleri aktardı. 

Bakan Akar, daha sonra Harekât Merkezi’ndeki personele hitabında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm faaliyetlerini başarıyla tamamladığı belirterek, “Aynı başarıyı bu faaliyette göstereceğinize inanıyoruz” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil milletine karşı sorumluluklarını eksiksiz, aksaksız yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Akar, “Şu anda yurt içinde ve yurt dışında Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakar mensupları vatanı, milleti için elinden gelen gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğe güveniyor, başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.

Vatanı ve milleti için canlarını feda eden şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Bakan Akar, “Hepinize kazasız, belasız hayırlı, başarılı görevler diliyorum” ifadesiyle sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın